Engångshandskar - Handla på AllOffice.se

Engångshandskar

(30 st)
VISA FLER

Engångshandskar!

Vad är det för skillnad mellan alla olika engångshandskar i vårt sortiment? Vilken handske passar till vilken uppgift?

Nedan följer en förklaring av materialval och vilka användningsområden som de passar bäst till.

Vinyl
Tillverkas av PVC (Polyvinylklorid) som är ett relativt oelastiskt material. I tillverkningsprocessen tillsätts mjukgörare (tex ftalater) för att göra materialet mer elastiskt. Vinylhandskar ska inte användas vid hantering av feta livsmedel eller i vårdsituationer där det finns risk att komma i kontakt med kroppsvätskor eller läkemedel. Vinylhandskar ska heller inte användas där det finns risk att komma i kontakt med kemikalier. Det finns både puderfria och pudrade vinylhandskar. Pudret (majsstärkelse) kan irritera huden och orsaka allergier.

Lämpliga till:
Städuppgifter utan kontakt med kemikalier. Catering och serveringsuppgifter utan kontakt med feta livsmedel. Vårduppgifter utan kontakt med kroppsvätskor och läkemedel.

Latex
Latex är en naturprodukt som tillverkas av mjölksaft från gummiträden. Latex är ett mycket elastiskt material som ger en smidig handske som sitter tätt på handen. Det elastiska materialet gör att om ett litet hål uppstår dras materialet ihop och förhindrar genomträngning. Latexhandskar skyddar mot både virus och bakterier. Latexhandskar innehåller latexproteiner som kan vara allergiframkallande. Det finns både puderfria och pudrade latexhandskar. Pudret (majsstärkelse) kan irritera huden och orsaka allergier. Pudret kan också överföra latexproteiner till t ex livsmedel.

Lämpliga till:
Städuppgifter utan kontakt med starka kemikalier. Catering och serveringsuppgifter av alla livsmedel. Vårduppgifter där varken vårdare eller patient är allergisk mot latex.

Nitril
Nitril är ett syntetiskt material (Nitril Butadiene Rubber, NBR) som inte är allergiframkallande. En fördel med nitrilhandskar är att om det uppstår ett litet hål går handsken helt sönder, så det råder aldrig någon tvekan om att handsken är trasig. Nitrilhandskar skyddar mot både virus och bakterier. Nitrilhandskar utan acceleratorer minskar risken för allergier av i produktionen tillsatta kemikalier.

Lämpliga till:
Städuppgifter. Catering och serveringsuppgifter av livsmedel (undantag: vissa acceleratorfria nitrilhandskar). Alla vårdsituationer, även administrering av cytostatika och hormonpreparat. Laboratoriearbete. Personer som är allergiska mot latexproteiner. Användning av många kemikalier.

TPE
Termopastiska elastomer är ett ganska nytt ämne i handskar. Latex, puder och ftalatfritt material. Har inga begränsningar vid hantering av livsmedel.

Lämpliga till:
Städuppgifter utan kontakt med kemikalier. Catering och serveringsuppgifter av alla livsmedel.