Alkaliska batterier

28 produkter
Sortering:

Alkaliska batterier är en vanlig typ av engångsbatterier som används i en mängd olika elektroniska apparater, till exempel fjärrkontroller, leksaker, klockor och ficklampor. Dessa batterier har en hög energitäthet och en lång livslängd, vilket gör dem till ett pålitligt val för många olika användningsområden.

Alkaliska batterier använder en alkalisk elektrolyt, vanligtvis en lösning av kaliumhydroxid, istället för en sur elektrolyt, som används i vanliga zink-kolbatterier. Detta ger dem en högre energitäthet och en längre livslängd, eftersom alkaliska elektrolyter är mindre benägna att korrodera batterierna och skapa läckage.

En annan fördel med alkaliska batterier är att de fungerar bra i både höga och låga temperaturer. Dessa batterier kan fungera på upp till 60 grader Celsius och kan också användas i temperaturer under fryspunkten, vilket gör dem till ett idealiskt val för utomhusbruk och förvaring i garage eller källare.

Trots alla fördelar med alkaliska batterier finns det vissa nackdelar att överväga. Till exempel är de dyrare än zink-kolbatterier, vilket kan vara ett problem för vissa användare. Dessutom är de inte lika miljövänliga som vissa andra batterityper, eftersom de innehåller tungmetaller som kan vara skadliga för miljön om de inte hanteras på rätt sätt.

Sammanfattningsvis är alkaliska batterier en vanlig och pålitlig typ av batteri som används i många olika elektroniska apparater. De har en hög energitäthet, en lång livslängd och fungerar bra i höga och låga temperaturer. Dock kan de vara dyrare än andra batterityper och innehåller tungmetaller som kan vara skadliga för miljön om batterierna inte återvinns.

Kundinställningar

/

Följ oss

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

Nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden och inspiration

Genom att klicka på "Prenumerera" godkänner du våra integritetsvillkor.
Klarna
Klarna
MasterCard
LogoIso