Sopsäckar

Banner_1366x400px.jpg

Söker du en slitstark säck som fungerar på en byggarbetsplats? Då fungerar inte samma typ av säck som du använder i ditt trädgårdsarbete. Rensar du i ditt garage?
Då behöver du en säck som klarar tuffare förhållanden än den säck du använder när du städar kontoret. Enkelt uttryckt ska säcktypen anpassas till vad den ska användas till.

Kvalitetsfakta
Utgå alltid från det behov som du har så att säcken har den kvalitetsnivå du önskar. Det är inte så enkelt som att enbart fokusera på säckens tjocklek.

  1. Punkteringsstyrka – med annat ord benämns dartdrop, visar hur mycket en säck kan belastas innan det går hål på den.
  2. Rivstyrka- värdet som visar hur mycket som krävs för att säcken ska rämna när det går hål på den.
  3. Svets – visar hur botten av säcken klarar att hålla ihop vid påfrestning.
  4. Antal skikt – kan jämföras med en limträbalk, ju fler skikt desto starkare säck.
  5. Dimensioner – viktig detalj kan ge visst genomslag på kostnaden.

Säckologi
En säcks kvalitet och användningsområde avgörs av vilket material den tillverkas i, samt hur många skikt den består av. Många tänker bara på säckens tjocklek och väljer utifrån det, men det säger väldigt lite om dess kvalitet och egenskaper.

  • En säck med linjär, låg densitet (LLD) kännetecknas av att säcken är seg och stark vilket gör den svår att punktera. Säckar  som innehåller mycket LLD finner du ofta inom användningsområden där det ställs högra krav på just detta, t ex inom byggsektorn eller storkök.
  • En säck med låg densitet (LD) är den mest vanliga säcken på marknaden. Den har en lite lägre punkterings- och rivstyrka än säcken med linjär låg densitet (LLD). Säckar med LD används oftare i enklare användningsområden som städ och trädgård.
  • En säck med hög densitet (HD) används främst till fruktpåsar och papperskorgspåsar, men finns också i sopsäckar med lägre kvalitetskrav. HD säckar ger en lite mer prasslig känsla.

Vi vill göra det lite enklare för dig som kund att välja rätt säck, av den anledningen delar vi in våra säckar i fyra olika områden:

K1 Basic - Städ och trädgårdssäck
K2 Premium - Grovsäck
K3 Proffs – Byggsäck
Mono – För alla typer av användningsområden

AllOffice_Sopsäckar_1

AllOffice Sopsäckar 2K1 Basic

Städ och trädgårdssäck

Klassiska svarta säckar av god kvalitet för trädgårdsarbete eller städning. 

K2 Premium

Grovsäck

Säckar som lämpar sig för trädgårds- och parkarbete där det ställs höga krav på styrka
för att exempelvis klara grövre ris och grenar. Dessa säckar passar också bra för garagestädning och renoveringsarbete.K3 Proffs

Byggsäck

Sopsäck som klarar de mest krävande uppgifterna inom bygg och industri. Sopsäcken är slitstark och tål både torrt och vått innehåll. Helt enkelt en säck för dig som ställer höga
krav på styrka och hållbarhet vid det mest krävande situationerna.

 

Mono

För alla typer av användningsområden

De klassiska sopsäckarna, som är tillverkade i ett skikt vilket gör den något svagare än K1-K3. Mono säcken lämpar sig för alldagligt användande som städning och trädgårdsarbete.

Kundinställningar

/

Följ oss

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

Nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden och inspiration

Klarna
Klarna
MasterCard
LogoIso
Alla rättigheter förbehålls, AllOffice - 2024|Kundsupport 020 - 45 50 50