Hållbar take away

Den största lanseringen du aldrig sett

Du kan inte se det. Du kan inte känna det. Men det gör en väsentlig skillnad! Hela Dunis sortiment med bagasse-artiklar för engångsbruk kommer att uppgraderas.

Av alla de material som vi använder till våra förpackningar är bagasse det som har lägst CO2-utsläpp.

Se vårt sortiment av Bagasse förpackningar

Någon måste ta första steget

Dunis bagasse-förpackningar kommer att vara fria från tillsatt PFAS under 2024. Vi har helt slutat med vår tidigare produktion och kommer nu att fasa in dessa nya, uppgraderade varianter på våra bagasse-förpackningar.


Hur påverkar detta kvaliteten?

Mycket av den mat som köps i engångsförpackningar förtärs innan innehållet hunnit påverka förpackningarnas funktion.
Därmed fungerar de nya bagasse-förpackningarna lika bra vid dessa tillfällen. Vid väldigt fet eller rinnande mat har vi dock laminerade alternativ. Det spelar ingen roll om du äger en foodtruck, en take away-restaurang eller driver en cateringfirma – vi har rätt förpackning för dig!


Varför bagasse?

Av alla de material som vi använder till våra förpackningar är bagasse det som har lägst CO2-utsläpp. Det är en naturlig restprodukt vid utvinningen av socker från sockerrör. Ett smart och hållbart sätt att nyttja råmaterial på. Naturligtvis finns det andra alternativ, så som pappersförpackningar eller förpackningar tillverkade av återvunnen plast. Vi tror på och vill erbjuda ett brett sortiment till marknaden. Det finns många olika behov och vi vill kunna adressera dem alla, på ett hållbart sätt.


En lång resa

Vi har varit på en resa mot mer hållbar take away under en längre tid. Detta är bara ett av många steg som vi kommer att ta på vägen till vårt mål.Vi hoppas och tror att du vill vara med på denna resa och ta nästa steg tillsammans med oss. Låt inte bra mat förstöras av dåliga förpackningar!


Vad är PFAS?

Högfluorerande ämnen, som det också kallas, är ett samlingsnamn för en ämnesgrupp som på grund av deras olika egenskaper har en väldigt bred användning i samhället. I allt från stekpannor till kläder hittar vi dessa ämnen, och i engångsförpackningar i fiber har de länge varit en standard då de stöter bort fukt och fett men också för att de är väldigt värmetåliga. Det är med andra ord tack vare dessa ämnen som förpackningarna klarat av vätska och fett.
 

Varför slutar vi addera PFAS?

Man vet inte så mycket om PFAS påverkan på oss eller naturen, men vi vet att det är väldigt svårt eller omöjligt för dessa ämnen att brytas ner. De har bland annat hittats i dricksvatten, i luften och även i vårt blod. Idag kan vi inte med säkerhet säga att PFAS-ämnena påverkar oss negativt men vi väljer det säkra före det osäkra. Dessutom är ett bredare förbud mot dessa ämnen att vänta inom en snar framtid.Ladda ner vår guide för rekommenderad användning av ingen tillsatt PFAS  

Kundinställningar

/

Följ oss

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

Nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden och inspiration

Genom att klicka på "Prenumerera" godkänner du våra integritetsvillkor.
Klarna
Klarna
MasterCard
LogoIso
Alla rättigheter förbehålls, AllOffice - 2024|Kundsupport 020 - 45 50 50