• Hjärtstopp - Hinner du rädda kollegan?

  Skaffa hjärtstartare & utbildning genom AllOffice!

  Vid ett hjärtstopp är det bråttom. Hjärtat slutar pumpa blod och när hjärnan inte får syre blir personen medvetslös. Hjärtat måste startas innan hjärnan dör, annars är det för sent. Lösningen är att snabbt påbörja hjärt-lungräddning och sedan koppla på hjärtstartaren. Hjärtstopp är vanligare än du tror. I Sverige drabbas 10 000 människor av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus varje år. Bara 500 överlever.

  Starta hjärtat inom 180 sekunder

  Ett hjärtstopp är ett slags elfel i hjärtat. Enda sättet att få hjärtat att börja slå igen är att ge en strömstöt från en hjärtstartare. Kan du göra det inom 3 minuter kan 75 % av de drabbade överleva.

  Ge HLR innan hjärnan dör

  När hjärtat stannar går inget blod ut i kroppen och hjärnan får syrebrist. Redan efter 5 minuter är risken stor för allvarliga hjärnskador. Därför är det så viktigt med hjärt-lung- räddning, HLR. Och det måste påbörjas direkt. Med inblåsningar och bröstkompressioner kan blodet syresättas, cirkulera i kroppen och hålla hjärnan vid liv. Man kan säga att du köper tid tills hjärtstartaren är på plats.

  HLR + hjärtstartare räddar liv Kombinationen av hjärt-lungräddning och hjärtstartare är nödvändig vid ett hjärtstopp. Då ökar den drabbades chans att överleva från 5 till 75 %! Vill du också vara med och göra skillnad mellan liv och död? Med en hjärt- startare på jobbet och utbildning i HLR/D-HLR är du beredd vid ett hjärtstopp.

  Vill du rädda liv?

  Varje år inträffar 10 000 hjärtstopp i Sverige. Bara 5 % överlever. En insats med hjärtstartare och hjärt-lungräddning ökar möjligheten att överleva till 75 %. Vill du också ha en hjärtsäker arbetsplats? Kontakta en säljare på AllOffice, så hjälper vi dig!

  Vi samarbetar med ett av Sveriges största utbildningsföretag. Första hjälpencentrum är en rikstäckande totalleverantör av utbildning och utrustning inom första hjälpen.

  Alla instruktörer är sjuksköterskor med lång erfarenhet från ambulans eller akutsjukvård. Varje utbildning skräddarsys fö radin verksamhet och hålls på din arbetsplats.

  Ladda hem informationsbroschyr här